22 December, 2019

Hiking : Air Terjun Bukit Wawasan, Puchong

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera.

22/12/2019 (Ahad) - Hiking bersama geng hiking lama masa mula berjinak-jinak dengan hobi hiking sekitar tahun 2000 dulu. Cadang nak ke Bukit Wawasan, Puchong, tapi masing-masing dah beranak pinak dan bawa anak-anak kecik bersama, kami tak ikut trek ke puncak bukit tapi ikut trek menuju air terjun... (bukan Blue Lagoon yang dilarang masuk tu).


Perjalanan ke air terjun ni kalau jalan santai-santai mengambil masa kira-kira 45 minit - 1 jam. Seronok betul budak-budak kalau jumpa air sungai... kalau tak disuruh naik memang sampai kecut diorang berendam. Waktu balik pekena air kelapa pulak di warung yang ada kat starting point.

Ada masa lain kali nak repeat ke puncak Bukit Wawasan pulak.No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
namun jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen untuk memudahkan komunikasi... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...