15 December, 2019

Hari Keluarga di Melaka

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera.

13-15 Disember 2019 (Jumaat - Ahad) - Hari Keluarga ofis aku bertempat di Amverton Heritage Resort, Ayer Keroh, Melaka.

~ 13 Dis (Jumaat) : Bertolak lepas subuh sebab nak jalan-jalan cari sarapan di Ayer Keroh. Tempat dituju gerai Roti Selimut Pak Ali... pekena roti welding dan roti selimutnya. Dah kenyang, kami ke Pusat Rekreasi RedTma di Tasik Ayer Keroh pula... banyak aktiviti ada di sini... berkayak, paddle boat, wall climbing, flying fox dll. Kami pilih aktiviti berkayak, harga RM5 sekepala, masa unlimited, berkayaklah satu tasik tu sampai lebam dan sampai rentung. Solat jumaat di Masjid Al-Alami MITC. Makan tengahari pekena asam pedas di Coconut Shake Batu Berendam. Check in hotel dan anak-anak mandi kolam sampai maghrib. Makan malam western di Kafe UAK.




~ 14 Dis (Sabtu) : Hari ni hujan dan mendung sepanjang hari... menghabiskan masa beraktiviti di hotel je. Sarapan, mandi manda kat kolam, acara sukaneka, majlis makan malam dan main pool kat lobi. Tengahari je keluar sekejap makan di Mango Float Royale Sungai Putat





~ 15 Dis (Ahad) : Hari terakhir, hujan lagi. Lepas sarapan, anak-anak dah malas nak mandi kolam, lagi pun kaki luka-luka akibat bergeser permukaan kasar di lantai kolam. Sekeluarga sambung tidur sampai jam 11.00 pagi, hujan-hujan ni + pulak aircond memang syok tidur. Lepas check out pun masih hujan lagi. Singgah tempat berdekatan je... puas minum madu lebah percuma di Galeri Lebah dan ke Muzium Orang Asli. Malas nak masuk bandar Melaka dah tentu jem. Lepas lunch balik dan terpaksa menempuh jem juga. Sampai rumah menjelang maghrib.

No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
namun jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen untuk memudahkan komunikasi... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...