26 May, 2013

Suatu Hari di Zoo Negara

Cuti sekolah sudah bermula. Masa yang sesuai untuk membawa anak-anak keluar dari kehidupan normal mereka. Zoo Negara yang sudah 3-4 tahun tak dilawati menjadi destinasi.


3-4 tahun lepas, harga tiket untuk dewasa rasanya dalam belasan ringgit je. Agak terkejut juga kali ni bila tengok harga terkini bayaran masuk. Nak naik trem mengelilingi zoo pun dah kena bayar. Suka tak suka, kena terima hakikat ini adalah sebuah zoo swasta, yang  mungkin terpaksa mengenakan harga yang agak tinggi untuk menampung kos penyelenggaraan yang juga tinggi... agaknyalah.

Yang penting, anak-anak dapat berseronok sambil mendapat ilmu mengenal haiwan. Errr... 3-4 tahun lagilah kita datang sini lagi kot.


No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
namun jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen untuk memudahkan komunikasi... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...