16 May, 2013

Selamat Hari Guru, Cikgu!

Assalamualaikum,

Kepada semua guru yang pernah menurunkan ilmu kepadaku, mendidikku, menasihatiku, memuji kebaikanku, menegur kesilapanku, menahan kesabaran dengan kenakalanku, memarahiku, melempangku, merotan punggung dan tapak tanganku, mencubit perutku, memulas puting tetekku, menarik 'sideburn'ku, mendendaku dengan hukuman berdiri atas kerusi... ketuk ketampi dan jalan itik, menggunting sampai tobek-tobek rambutku, memotong sampai ke lutut sebelah kaki seluar sekolah potongan ala jeansku..... dan macam-macam lagi...

terima kasih kerana menjadikan aku seorang 'manusia'.... hanya Allah yang dapat membalas jasamu cikgu...!!!Selamat hari guru kepada semua insan bergelar guru. Semoga dengan didikanmu, anak-anakku juga bakal menjadi 'manusia'.


hadiah dari anak-anakku untuk guru mereka... 

Daripada Abu Umamah al -Bahili, Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya Allah, malaikat dan ahli (penduduk) langit dan bumi; hinggakan semut di dalam lubang dan juga ikan paus ( meliputi seluruh haiwan di darat dan di laut ) mendoakan kebaikan ke atas orang yang mengajar perkara yang baik kepada manusia". (Riwayat al-Tirmizi)


No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
namun jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen untuk memudahkan komunikasi... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...