07 March, 2020

Majlis Hari Keluarga & Ramah Mesra kejiranan baru

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera.

Buat pertama kalinya sejak berpindah ke kejiranan baru, penduduk bergotong royong mengadakan Majlis Hari Keluarga Dan Ramah Mesra dengan tema ala-kampung. Ada yang belum pindah masuk rumah pun lagi, tapi sanggup datang untuk sama-sama memeriahkan majlis yang julung-julung kalinya diadakan.


Jamuan makan berkonsepkan bbq dan potluck... meriah dengan pelbagai jenis juadah. Agenda utama nak memilih AJK Penaja sementara untuk menubuhkan persatuan penduduk. Acara selingan ada cabutan bertuah dan karaoke. InsyaAllah bila dah tertubuhnya persatuan penduduk nanti, akan ada lagi aktiviti - aktiviti komuniti seperti ini untuk mengeratkan lagi jalinan ukhwah sesama jiran.


No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
namun jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen untuk memudahkan komunikasi... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...