01 April, 2019

Angah@ Kem Aku Anak Hebat 8.0

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera.


Dua tahun lepas, Angah pernah menghadiri kem motivasi ni. Barangkali merasakan diri belum cukup hebat, tahun ni dia nak pergi lagi kem ni. Kali ni kem 3 hari  2 malam ni diadakan dari 29-31 Mac 2019 di Kem 25 RAMD Bentong... wah, ada latihan ala tentera ni kot.

Objektif Utama Kem Motivasi ini adalah :
1. Membentuk semangat setiakawan dan kerjasama berkumpulan
2. Membina sahsiah dan keyakinan diri.
3. Membentuk jati diri jitu.

Antara aktivitinya : Ikhtiar hidup, latihan jasmani, night walk, pengucapan awam, jungle trekking, teori pertolongan cemas, kawad kaki, dapur kita - belajar memasak, sukaneka, qiyamullail, tazkirah & solat berjemaah.Begitulah padatnya aktiviti sepanjang 3 hari 2 malam. Penat tapi seronok kata Angah. Semoga Angah menjadi anak yang hebat. Dah dua kali pergi ni kalau tak hebat lagi tak tau laa.


No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
namun jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen untuk memudahkan komunikasi... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...