21 July, 2015

Salam Aidilfitri 2015

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera.

~ Salam Aidilfitri, maaf zahir batin dari kami sekeluarga buat semua yang mengenali kami. Maaf atas segala keterlanjuran perkataan mahupun perbuatan. Mohon dihalalkan yang termakan dan terminum. Mohon dihalalkan segala hutang piutang jika ada.. (bab nak halalkan hutang ni payah la kot... haha)


~ Tahniah buat Angah yang berjaya puasa penuh tahun ni. Aina pulak baru belajar puasa setengah hari, itupun bila hari cuti je, masa kat sekolah tadika tak larat katanya. Along pulak dah masuk tahun ke-3 dia puasa penuh.

~ Tahun ni giliran beraya rumah mertua di Ipoh. Tak begitu meriah kali ni kerana raya pertama kebanyakan ipar duai beraya dulu di rumah mertua masing2.

~ Malamnya lepak di Dataran KTM Ipoh... waktu malam memang meriah kat sini dengan aktiviti main kasut roda dan skuter kecik. Kasut roda boleh disewa RM5 sejam manakala skuter kecik RM10 selama 20 minit. Kalau jatuh terseliuh boleh juga urut kaki kat sorang tukang urut yang selalu lepak sini, harga cuma RM10 selama setengah jam. Kat Dataran KTM ni juga ada air pancut dengan lampu berwarna-warni menambahkan lagi suasana 'happening' kat sini.

~ Petang raya kedua, balik ke rumah kami di Sg Buloh... balik menjenguk kucing2.

~ Raya ketiga hingga kelima baru balik Pahang kampung koi yg tercinta... hihi. Raya2 pun sempat masuk dusun kutip durian.

~ Alhamdulillah tahun ni tak terperangkap dalam trafik jem!

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.


No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...