16 November, 2014

Ulasan Filem Big Hero 6

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera.

Terpengaruh dengan promo di tv sejak beberapa minggu lepas, si Along dan adik-adiknya beria-ia mengajak aku menonton wayang cerita ni. Oklah, sebab dah habis peperiksaan akhir tahun... mari kita tenangkan fikiran dengan menonton filem animasi ni.

Filem Big Hero 6 ini diadaptasi dari komik adiwira Marvel dengan tajuk yang sama, mengisahkan tentang persaudaraan, persahabatan dan dunia robotik... ada babak komedi, aksi yang tidak melampau dan ada juga babak sedih hinggakan si Along hampir menitiskan air mata...hehe. Pendek kata, memang seronok ditonton oleh bukan saja kanak-kanak...malah juga bapak kanak-kanak yang dah hampir nak masuk umur 4 siri ni...hihi.


Sekian...itu sajalah ulasan filem yang mampu dibuat oleh seorang bapak budak... kah3. Saya bagi 4 bintang!

6 comments :

  1. Mcm best..bolelah tngok lpas ni..sek pun dah start cuti..

    ReplyDelete
  2. selamat menonton... sesuai ditonton seisi keluarga :)

    ReplyDelete
  3. ramai cakap seronok.. rasa cam teruja nak tgk jugaklah ... cari masa lapang nak bawak nak pg tgk ..

    ReplyDelete
  4. bapak budak mmg kena tgok cite budak laa kann hehe

    ReplyDelete
  5. iyolah...sapa lagi nk temankan klau bukan bapak diorang kannn...

    ReplyDelete
  6. Salam. Heee seronok budak2 itu.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...