29 September, 2013

Mini Cameron, Genting Highlands - Deerland - Gajah Kuala Gandah

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera.

~ Dalam perjalanan balik kampung di Pahang, kami melalui jalan lama Batang Kali - Genting Highlands. Sempat singgah di Mini Cameron, Genting Highlands...berdekatan Gohtong Jaya. Sama macam di Cameron, di sini ada ladang strawberry, sayur-sayuran, buah-buahan dan ladang cendawan, cuma skala keluasannya lebih kecik, dah namanya pun mini kan. Sempatlah beli sayur-sayur dan buah sikit serta pekena aiskrim malaysia perisa strawberry.



~ Sebelum balik semula ke KL, sempat pulak singgah ke Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan dan Deerland di Kuala Gandah, Lanchang.  Ajak sekali mak tiri, adik dan anak buah aku tengok gajah, rusa dan haiwan-haiwan kecil lain.

gajah kuala gandah

deerland

Seronok betul si Along, Angah dan Aina serta anak buah main-main dengan binatang, takde rasa takut ataupun geli, semua diorang nak pegang.

20 September, 2013

Al-Fatihah...selamat jalan Abah

KUANTAN, 19 Sept (Bernama) -- Seorang warga emas Yeo Ah Lark @ Ahmad bin Abdullah, 71, meninggal dunia selepas dirempuh sebuah motosikal ketika melintas jalan di Km 157, Jalan Kuala Lumpur-Kuantan dekat Temerloh malam tadi. 
Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik Pahang, Supt Mohamed Fauzi Abdul Rahim berkata dalam kejadian pada 10.40 malam itu, warga emas yang tinggal di Taman Lanchang Indah, Temerloh berkenaan menyeberangi jalan untuk ke kedai makan. 
"Pada masa yang sama, penunggang motosikal terbabit, Mohamad Solehin Mohd Rezal, 17, yang dalam perjalanan dari arah Kuala Lumpur menghala ke Kuantan tidak sempat mengelak lalu melanggar mangsa.
"Mangsa yang parah di badan itu dikejarkan ke Klinik Kesihatan Lanchang untuk rawatan namun disahkan meninggal dunia sejurus kemudian," katanya.
Mohamed Fauzi berkata Mohamad Solehin turut mengalami kecederaan parah akibat nahas terbabit dan kini dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh.
Katanya kedua-dua kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.
-- BERNAMA

Innalillahi wainna ilaihi raajiuun. Semoga roh arwah abah dicucuri rahmat, diampunkan segala dosa dan ditempatkan di kalangan orang beriman. Aamiin.


Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...