22 June, 2013

Lelaki Keluli @ Manusia Super

Itulah maksud Man of Steel @ Superman, kalau suruh pakcik google buat terjemahan. Seperti biasa setiap kali ada filem superhero@adiwira baru di pawagam, anak-anak pasti akan ajak menontonnya. Aku tak reti nak buat ulasan filem jadi baca sajalah ulasan yang agak bernas di SINI.


Bimbingan dari ibu bapa memang diperlukan semasa menonton filem ini sebab agak tak sesuai untuk ditonton kanak-kanak kerana babak-babak keganasannya. Anak-anakku, sesungguhnya semua superhero dalam filem itu hanya khayalan semata-mata. Di dunia realiti, ayah dan ibumu inilah superhero yang sebenar... ehh terpecah rahsia pulak di situ!

Apahal pun aku respek pada Superman kali ni sebab dah insaf tak nak pakai spender kat luar dah. Mungkin sebab dah tak tahan kena bahan le tu!

2 comments :

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...