27 April, 2013

Aina dah ada bilik sendiri

"Along & Angah selalu tak bagi Aina masuk main dalam bilik diorang, lepas ni diorang tak boleh nak eksyen lagi. Terima kasih ayah dan ibu...". Mungkin itulah agaknya kata Aina, 3 tahun 5 bulan, setelah mendapat bilik sendiri. Walaupun masih tidur di bawah ketiak ibunya, bilik sendiri tu sebagai persediaan untuk tidur sendiri bila dah besar sikit nanti.


Lebih setengah hari jugalah ayah dan ibunya ni bertungkus lumus mengemas dan menyiapkan bilik untuk Aina. Sebuah katil 'double decker' yang asalnya disediakan untuk Along & Angah (dua-dua tak nak tidur sebelah atas) diubahsuai tingkat bawahnya jadi tempat bermain. Bila Aina dah sekolah nanti boleh letak meja tulis jadi tempat belajar pulak.


No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...