21 April, 2012

Saya suka SukaSukan

Hari ni orang rumah aku dikerah bertugas membantu majlis perasmian kedai barangan sukan baru, SukaSukan di kawasan perumahan aku ni. Khabarnya pemilik kedai ni bercita-cita tinggi nak membuka sebuah kedai SukaSukan di setiap kawasan perumahan seluruh negara. Kira gempaklah juga kawasan rumah aku ni dipilih untuk diwujudkan cawangan pertamanya.

Majlis perasmian pembukaan kedai sukan SukaSukan ni diserikan lagi dengan kemunculan ikon popular, Upin & Ipin. Selain tu 2 selebriti, Zed Zaidi dan Radhi OAG turut hadir memeriahkan majlis itu yang juga mengadakan pertandingan mewarna, timang bola serta acara cabutan bertuah selain diskaun istimewa bagi pelanggan di hari pembukaannya. Sayangnya majlis perasmiannya tak kena masa sebab aku belum gaji...huhu... Dapat gaji nanti aku mesti beli kasut futsal satu!


Apapun, nampak teruja sungguh si Along, Angah & Aina dapat jumpa Upin & Ipin. Cuma Along agak kecewa sebab tewas dalam pertandingan mewarna... Sabarlah Along, nanti ayah akan anjurkan pertandingan mewarna yang mana pesertanya dihadkan cuma 3 orang je, iaitu Along, Angah & Aina... ayah gerenti Along boleh menang punya...hehe.

16 April, 2012

Angah, anda disahkan mengalami alahan makanan!

buat muka kesian
Dalam sebulan dua ni, Angah selalu mengalami gatal-gatal kulit seluruh badan. Kadang-kadang sampai timbul bengkak-bengkak kat kulit dan muka dia. Kesian tengok dia tergaru-garu. Bawa ke klinik, doktor kata mungkin sebab alahan kepada sesetengah jenis makanan.

Apakah jenis makanannya itu??? Nampaknya terpaksalah Angah dijadikan bahan ujikaji. Setelah melalui beberapa siri ujian pemakanan.... serta terpaksa menanggung beberapa siri kegatalan, rupanya Angah alah kepada........... daging ayam!!! Payah juga ni sebab daging ayamlah antara lauk yang budak-budak suka makan.

Heran juga sebab sebelum ni ok je dia makan ayam. Sampaikan makan kuah sup ayam pun tak boleh. Lebih heran lagi telur ayam boleh pulak dia makan. Hmm...nampaknya lepas ni terpaksalah Angah berpantang makan ayam ye. Tak bolehlah ayah belanja makan kat KFC lagi...

**UPDATE** : AGAK-AGAK SEBULAN DUA LEPAS TU...IBUNYA TERBAGI DIA MAKAN LAUK AYAM, EHH OK JE TAKDE APA2 TANDA ALAHAN PUN... NTAH YE NTAH IDAK DIA NI ADA ALAHAN...PANDAI2 JE MAK BAPAKNYA JADI DOKTOR TAK BERTAULIAH...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...