02 January, 2012

Selamat Tahun Baru Kapir 2012.

- Pantas betul rasanya masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru 2012. Agak menyedihkan tahun masehi lebih diberi perhatian berbanding tahun hijrah. Tak caya biar aku tanya tahun ni tahun berapa hijrah? Mesti korang (termasuk aku sendiri) terkial-kial nak jawab lalu terpaksa tengok kalendar untuk pastikan tahunnya. Tu belum kira yang tak berapa hafal bulan-bulan dalam takwim hijrah lagi. Nak buat macam mana, itulah realitinya yang kita amalkan di Malaysia ni.

 jangan jadi macam azam mamat ni

-  Azam tahun baru? Aku tak biasa berazam sebenarnya tapi setahun dua ni aku cuba gak la pasang azam. Apa salahnya kalau nak berazam menjadi insan yang lebih baik. Azam tahun lepas nak berhenti merokok dah tercapai.

Azam tahun ni nak menggantikan balik apa yang dah banyak tertinggal dan sengaja ditinggalkan masa dulu-dulu, selagi masih berpeluang. Biasalah kita manusia selalu lalai dan lupa. Renung-renungkan sendiri dan kalau tak faham jugak... apa nak buat biar aku sorang yang faham sudah!




- Ehh dah takde idea  nak tulis. Aku cilok aje le beberapa corat-coret tahun baru oleh kawan-kawan dari wall FB aku, mungkin boleh jadi inspirasi untuk aku dan korang :



Ekin Saleh :: SeLamAt TaHun Baru semua WaRga Fb - HijRah Itu PerLu unTuK PeRuBahAn Yg LeBih BaIk 


semoga tahun baru datang dgn kehidupan yg baru. Amin.. :)


Talib Dato Mansor  Harap tahun baru ini disambut sederhana sahaja kerana yang penting tahun baru islam yg perlu kite ingat sudah pun memulakan tahun barunya...anyway,happy new year to all my frenz...:)

Dira Ziq  Happy new year... Slmt berazam baru, semangat baru n enjoy 4 better life.. Lupakan kisah silam n fikirkan utk jd yg lebih baik...insyaAllah


Ini Aizuddin  SELAMAT TAHUN BARU 2012. 
Semoga Tahun Baru lebih baik dari Tahun Lepas...


Allissya Fazzlynn   Thn 2011 bakal melabuhkn tirainya. Segala suka duka yg pernah d lalui biarlah mjadi kekuatan dlm menempuh hari2 yg mendtg. Yg manis biarlah d jadikn memori trindah manakala yg pahit biarkan berlalu pergi. D harapkn thn 2012 mberi sinar baru yg lebih indah lg bermakna bg kita semua….

Ridzwan Razali  berehat di kg halaman..amat mendamaikan..selamat menyambut tahun baru 2012 kawan2...semoga lebih berjaya & bahagia..;)


Harimau Malaya  selamat tahun baru 2012 kpd semua peminat setia harimau malaya....semoga team harimau kita lebih garang di tahun akan datang....


 
Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah
As salamu'alaikum shbt FB yg d kasihi. Tahun 2012 d ambang pintu. Ini mungkin tahun terakhir kita d muka bumi. Azamlah utk jadi yg terbaik, membantu bukan membantutkan, mendoakan bukan mengutuk org, cari kebaikan bukan keburukan org, memaafkan bukan dendam, jadi sbb      turunnya Hidayah Allah bukan daayah setan, dapat redha Allah dan redha insan, bahagia d dunia n cemerlang di akhirat. Maaf zahir batin, moga Allah rahmati kita semua. Amin, wassalam.

Azam 2012...aku nak kaWen...!!!!! Cpt msk meminang!!!!


Hafizalharun Pakharun  PERINGATAN PENTING!!!!!!!!JGN MASUK @ KE TANDAS PADA 31/12/2011 JAM 23.59 KERANA SESUATU PEKARA AKAN B'LAKU IAITU ANDA HANYA BOLEH KELUAR PADA TAHUN HADAPAN....

Mario Marshmellow   Okay goodbye 2011 & welcome 2012. Seperti biasa, apebile tahun baru semua poyo2 nak buat azam baru. Padahal azam yg tahun2 lepas x tercapai lagi pon. LOL :P


Muriza Hazrul   Menjelang, DUA SIFAR SATU DUA...adakah azam 2011 telah dilaksana?apa pung...tanamkan azam dan tingkatkan usaha untuk DUA SIFAR SATU DUA yg lebih cemerlang...meh turun ramai2 ke Dataran Kemerdekaan Shah Alam untuk menyusuri hari-hari akhir 2011 menjelang 1 1 DUA SIFAR SATU DUA with Ustaz Azhar Idrus

  United 2 - 3 Blackburn... apa cilakak lawan team cikai boleh kalah ni??? tempat sendiri lak tu....


Cukup le tu! Banyak lagi sebenarnya tapi dah malas nak kopipes!

No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...