01 June, 2011

Lagu untuk biniku

Biniku
Seri mewangi bagai disiram selautan kasturi

Biniku
Termanis senyummu biar ku telan selautan hempedu
Dialah biniku selalu

Tak peduli kata orang terhadap dirinya
Aku tahu dia biniku
Tak peduli nista yang terlempar padaku
Dia tahu dia biniku

Cinta kan bermakna jika sama saling memahami
Cinta kan bercahaya jika disulami cinta suci

Binikuku
Terindah padamu kerna tak pernah meminta selain cinta
Dialah biniku selama-lamanya

Di kala hidup ini rasa tak bermaya
Dia datang membawa harapan
Di kala hari-hariku menjadi gelita
Dia datang membawa cahaya

Cinta ku bermakna kerna sama saling memahami
Cinta ku bercahaya kerna disulami cinta suci
Biniku...

Itulah lagu untuk biniku, diubahsuai dari lagu Gadisku (Search)... sempena ulangtahun ke-8 perkahwinan kami. Nak berjiwang sangat aku tak berapa reti, jadi lirik di atas jelas menerangkan maksudnya.

.

5 comments :

  1. TQ yang....kalo abg nyanyi lg cedap....nanti nyanyi untuk ibu yeee...

    ReplyDelete
  2. masuk la duit... singgit je selagu....

    ReplyDelete
  3. Jiwang karat beb..nampak je brutal @ ganas tapi dlm hati ada taman......huhuhu

    ReplyDelete
  4. biasa la tu, bila dah kahwin kena la reti berjiwang... kalo tengok mafia2 dlm godfather...atau gengster2 dlm young & dangerous pun dlm hati ada taman beb... anak bini tak terabai...

    ehh...setan mana pulak tanpa nama ni???

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...