01 May, 2011

Selamat Harijadi Along

Seorang ayah berkata kepada anak sulungnya… “Nabi kata kalau dah cukup umur 7 tahun dah kena mula solat 5 waktu… kalau tak nak solat nabi pesan suruh rotan je. Macam mana ni Along?”

Along kata… “OKlah ayah… mula hari ni Along takkan tinggal solat.Along tak nak kena rotan dan Along tak nak masuk neraka.”

Sejuk hati ayah dan ibunya mendengar kata-kata anak sulung mereka itu. Harap-harapnya berkekalanlah menjadi manusia yang tak meninggalkan solat sampai ke akhir hayatnya. Aamin!



Selamat harijadi ke-7, Along… hanya buat sambutan kecil-kecilan. Breakfast kat McD lepas tu balik rumah… Makan cheese cake hasil air tangan ibunya sendiri, buat ice blended & layan kentang goreng je.

P/S: "Errr... tapi sebenarnya Along, Nabi s.a.w suruh rotan tu bila dah umur 10 tahun.....!!!"

4 comments :

  1. bagusnyer..moga jd anak yg baik & soleh,semoga pjg umur,murah rezeki,berjaya dunia & akhirat

    ReplyDelete
  2. timakasih mamaaryan...kata along

    ReplyDelete
  3. terbaik r cik ali.. nice educate advice for son..moga along jd anak yg soleh cam ayah dia =)

    ReplyDelete
  4. uhuk3... sampai tersedak ni haa... bapaknya takde la soleh sgt punnn!!!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...