31 July, 2010

Sesat dalam cahaya di i-City, Shah Alam

Tajuk macam gempak!

Sebenarnya takde la sesat pun. Petang tadi lepas shopping barang dapur kat Giant Shah Alam, termelencong pulak ke i-City, Shah Alam ni. Selalu lalu lalang area ni nampak signboard i-City tapi tak tergerak pun nak pergi. Ntah macam mana hari ni tergerak pulak nak singgah.

Apakejadahnya i-City ni? Senang cerita, i-City ni merupakan sebuah projek pembangunan pusat perdagangan  baru, yg khabarnya akan dilengkapi kemudahan teknologi paling canggih. Walaupun belum siap sepenuhnya, salah satu cara nak mempromosi kewujudan tempat ni adalah dgn membina pokok dengan lampu2 hiasan berwarna-warni di sekitar bangunan2 yg dah siap di sana.

Malas nak cerita banyak, layan je lah gambar2 ni!



Fakta:
- itu bukan pokok betul... tapi diperbuat dari plastik dan dipasang lampu LED.
- bersiap sedia menghadapi jalan jammed, mat bangla jaga parking kata, tiap2 malam jammed.
- bayaran masuk, aku kena RM10 satu kereta.
- gambar tak berapa terang...pakai kamera handphone je, suasana di lokasi sebenar lebih cantik.
- TAK PERCAYA??? PERGI & TENGOK SENDIRI!

5 comments :

  1. ye ke rm2...huh melampau naiknya...

    ReplyDelete
  2. MM pun pernah wat article psal i-city....http://morningtonight.blogspot.com/2010/05/silauan-i-city.html

    ReplyDelete
  3. cantiknya...(^^)

    belum sampai lg..nnt kalau g shah alam nak singgah la...=)

    ReplyDelete
  4. nk pegi tak payah plan2... agak2 tergerak singgah je :D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...