25 July, 2010

Reunion SMDB @ Cherating

Bermula dgn berjumpa semula dlm FB... beberapa org bekas2 pelajar tua SMDB merancang reunion kat Holiday Villa Beach Resort, Cherating ... setelah lebih 18 tahun meninggalkan SMDB.


Sabtu, 24 Julai 2010


9.00am, bertolak dari rumah aku kat Sg Buloh. Singgah kampung jap nak ambik anak2 arwah Achik. Kesian budak2 tu takde sapa nak bawak jalan. Sumbat je lah dlm kereta buruk aku tu. Time2 macam ni lah rasa macam nak pakai MPV je, boleh sumbat ramai sikit. Tapi buat masa ni kereta buruk tu je la yg aku mampu... huhu.


Kebetulan sekarang musim buah... durian gugur ada le 4-5 biji... rambutan baru nak mencelah... yg banyak manggis & dokong. Ambik banyak sikit boleh makan reramai kat resort nanti. Lepas zohor, bertolak ke Cherating.

3.30 pm, sampai kat resort, check in bilik. Kedudukan bilik betul2 kat tepi kolam... perghh...memang strategik betul, tempat pun cantik. Letak je beg... anak2 terus nak terjun kolam... Nak tak nak aku pun terpaksalah (tapi rela) terjun kolam gak melayan diorang. Nasib baik ada geng di kalangan kaum bapak yg mandi sama sambil melayan kerenah anak masing2. Kaum ibu pulak lepak tepi kolam je (takde lain mesti bergossip la tu) sambil melantak buah2 yg aku bawak tadi. Dah nak maghrib, barulah budak2 ni nak naik dari kolam ( tu pun ntah berapa kali suruh). Memang hantu air betul budak2 ni....


8.45 pm, dinner. Sebelum tu di'surprisekan dgn acara potong kek sempena b'day aku & sorang lagi kawan. Rasa agak terharu bercampur geli sebab dah tua2 bangka ni pun kena tiup lilin kek bsday...haha! Apapun terima kasih bebanyak la pd yg sudi meraikan & sponsor kek. Lepas tu acara yg ditunggu2... makan time! Melayan nafsu setan melantak semua menu yg ada. Pedulik hapa gua bayar beb!


Lepas makan, buat meeting sekejap membincangkan lokasi next reunion (nak buat tiap2 tahun pulak dahh). Lepas tu bersembang & bergelak sakan sampai pagi... almaklumlah ada yg dah berbelas tahun tak pernah jumpa. Kebanyakan yg datang kali ni pernah duduk asrama, so hubungan diorang lebih rapat & lebih banyak berkongsi kenangan pahit manis masin payau, tu yg buat gamat tu. Aku yg duk luar ni nyampuk sikit2 je la. First reunion ni hanya 12 keluarga je yg dapat datang... yg lain ada la alasan & hal masing2.


Ahad, 25 Julai 2010

Lepas b/fast, bawak budak2 mandi laut sekejap. Lepas tu diorang macam tak berminat dah... mandi kolam balik sampai 11.30. Berkemas utk check out. Balik singgah Kuantan, lunch kat KFC je & lepak Teluk Cempedak jap. Lepas tu terus balik, singgah kampung hantar anak2 arwah Achik. Sempat lagi memenuhkan bonet kereta dgn buah2 cempedak, rambutan, manggis & dokong. Sampai rumah 9.30 pm.

Ini pulak cupcake yg bini aku tempah dari member ofis dia... tengkiu3

No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...