28 June, 2009

Lost World of Tambun

Cuti 2 hari ini kami sekeluarga balik ke Ipoh menziarahi mertua. Hari Ahad sebelum balik ke Sungai Buloh, dibelanja oleh adik ipar aku ke Lost World of Tambun. Entah apa yg hilang kat sana aku pun tak tau.





Malas nak cerita, tengok je la gambar si Aiman & Aliff seronok berendam.
 

13 June, 2009

Kejohanan Bowling Tertutup P.O.G

Hari ni aku menyertai Kejohanan Bowling Tertutup yang berlangsung di Perangsang Templer Golf Club (PTGC),Templer Park. Tertutup bermakna hanya untuk kakitangan pejabat aku, juga untuk suami2/isteri2/aweks/balaks dan kaum kerabat mereka shj. Ia juga bermakna nama2 seperti Shalin Zulkifli, Zandra Aziela, Siti Safiyah Amirah dll (sekadar menyebut beberapa nama, itupun yg perempuan je yg aku tau) tidak dijemput sama sekali.

 Aku bermain sekadar untuk memeriahkan dan menyibukkan suasana je sebab aku sedar tangan aku bukan dalam kategori tangan yg lurus, maka balingan aku pun selalunya lebih terarah menuju ke pin sebelah kiri sekali, kanan sekali dan kadang2 tak kena pin langsung... (terjun longkang lah tu!) Ngeh3 Selain acara bowling, ada juga pertandingan mewarna untuk budak2 (dan mak2 budak juga???) dan cabutan bertuah (yang aku tak bertuah). Selesai acara, bawak anak2 aku mandi kolam renang di tempat yg sama.


Itu shj gambar yg sempat diambil. Aku terpaksa menumpukan perhatian sepenuhnya mengelakkan bola terjun longkang.

07 June, 2009

Saya orang susah, jangan saman saya!

Apasal la semenjak 2menjak ni rasa macam tak sedap badan dan tak sedap hati. Ini puncanya kot...

Huh! Laju gak kereta buruk aku tu sampai kena 4 saman 'speeding'. Rasanya aku drive takde la laju sangat... Habis laju pun setakat 150 km/j shj, itupun rasa macam nak melayang2 je kereta aku tu. Tapi itu kadang2 je la bila bawa sorang2. Biasanya aku drive tak lebih 110km/j laa. Patutkah aku membayarnya atau buat tak tau je? Rasa macam taknak bayar je !

Sesapa yang ada duit lebih dan nak tolong bayarkan saman aku tu...silakan. Aku rela!

Bagi aku dah tiba masanya kerajaan menaikkan sikit had laju kat hiway kepada sekurang-kurangnya 120km/jam. Kereta buruk aku yg c.c kecik tu pun boleh kena speed trap, inikan pulak kereta yg besar-besar tu... Kalau nak kata memandu laju tu bahaya, had laju 110km/jam sekarang ni pun dah ramai yg jadi arwah/mendiang. Tetapkanlah had laju berapa sekalipun, ingat diorang nak ikut? Lagipun apekejadah kereta c.c besar nak bawak 110km/jam ye tak?

01 June, 2009

6th Anniversary

Hari ni Hari Ulangtahun perkahwinan kami yang ke-6. Ambil cuti rehat untuk meluangkan masa keluar berdua-duaan dengan isteri (anak-anak hantar taska...hahaha). Alhamdulillah syukur pada Allah kerana telah 'meminjamkan' aku (yang tak berapa baik ini) seorang wanita yang agak baik untuk menjadi isteri dan ibu kepada anak-anakku. Semoga rumahtangga ini berkekalan supaya dapat menyambut pula ulangtahun ke-10...ke-15...ke-20...ke-25...ke-30...blablabla... Insya Allah.
Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...