25 July, 2009

Happy Birthday to me...lalala

25 Julai, umur aku bertambah lagi.Pertambahan umur juga bermakna semakin hampir aku ke alam yg lagi satu! Alamak...rasanya macam sikit sangat bekalan nak dibawa ke sana! Aku lahir pd bulan Julai, bulan hijrahnya Rejab, tahun arnab kalau ikut kalendar cina dan berbintang Leo. Di sini aku kongsikan rahsia sifat/sikap orang yg lahir pada tarikh tersebut:


JULAI (kajian oleh Dato' Dr. Fadzilah Kamsah)

* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja.

Rejab
Semasa kecilnya dia degil dan nakal. lbu bapanya patut mendidiknya dengan baik agar dia dapat menerapkan nilai-nilai yang baik. Ketika sudah dewasa, dia suka bersikap merendah diri dan bersikap tidak tahu menahu. Ini agak berlainan dari sikapnya semasa kecil. Walau bagaimanapun hidupnya selamat dan sentosa.

Ini pulak aku copy dari facebook quiz result:
What does your Chinese zodiac sign say about you? Ali's result: 
Rabbit 
Gracious, good friend, kind, sensitive, soft-spoken, amiable, elegant, reserved, cautious, artistic, thorough, tender, self-assured, astute, compassionate, flexible. Can be moody, detached, superficial, self-indulgent, opportunistic. 
You are a Leo – Jul 25th birthday  
Leos are mostly social, self-confident and playful individuals. They tend to be more simpleminded and lighthearted, more interested in having a good time than hard work or precision. This often makes them less than sophisticated, although Neptune may aleviate this. They tend to be rather enthusiastic, fun and usually have a good sense of humor. Leos may be a bit unrefined or lack some manners, and often have more of a folksy character, which gives them much charm. They usually say what's on their hearts, and do not believe in holding back. 

Sesetengahnya mungkin la ada sikit kena-mengena dengan sikap aku, walaupun tak 100 % tepat. Tapi jangan la percaya sangat benda2 macam ni. Kalau ada persamaan mungkin secara kebetulan. Baca boleh, percaya sangat jangan!


Petangnya aku sekeluarga meronda2 di Taman Tasik Titiwangsa. Selain berjogging atau sekadar bersiar2, macam2 aktiviti riadah boleh dibuat di sini rupanya...antaranya permainan Zorb Ball, berkayak sambil main bola (ntah apa nama sukan ni), menonton race kereta kawalan jauh kat trek yg disediakan, naik sampan kayuh, dll. Dulu ada Eye on Malaysia tapi sekarang dah berhijrah ke Melaka.

No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...