07 June, 2009

Saya orang susah, jangan saman saya!

Apasal la semenjak 2menjak ni rasa macam tak sedap badan dan tak sedap hati. Ini puncanya kot...

Huh! Laju gak kereta buruk aku tu sampai kena 4 saman 'speeding'. Rasanya aku drive takde la laju sangat... Habis laju pun setakat 150 km/j shj, itupun rasa macam nak melayang2 je kereta aku tu. Tapi itu kadang2 je la bila bawa sorang2. Biasanya aku drive tak lebih 110km/j laa. Patutkah aku membayarnya atau buat tak tau je? Rasa macam taknak bayar je !

Sesapa yang ada duit lebih dan nak tolong bayarkan saman aku tu...silakan. Aku rela!

Bagi aku dah tiba masanya kerajaan menaikkan sikit had laju kat hiway kepada sekurang-kurangnya 120km/jam. Kereta buruk aku yg c.c kecik tu pun boleh kena speed trap, inikan pulak kereta yg besar-besar tu... Kalau nak kata memandu laju tu bahaya, had laju 110km/jam sekarang ni pun dah ramai yg jadi arwah/mendiang. Tetapkanlah had laju berapa sekalipun, ingat diorang nak ikut? Lagipun apekejadah kereta c.c besar nak bawak 110km/jam ye tak?

No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...