03 January, 2009

Sg. Klah Hot Spring, Sungkai

- Dalam perjalanan nak balik Sungai Buloh dari Ipoh, ikut jalan lama, tergerak hati nak singgah Sg Klah Hot Spring, Sungkai ...bawa anak-anak mandi-manda. Air panas ada, air suam ada & air sejuk dari gunung pun ada.

- Selain mandi-manda, aktiviti-aktiviti lain yang boleh dilakukan di sini seperti merebus telur ayam di tempat yang dikhaskan (kepanasan airnya menghampiri tahap didih agaknya). Bila telur dah masak sudah tentulah disusuli aktiviti memakan telur rebus. Takkan dah rebus nak buang begitu sahaja...ye tak? 

Kalau tak nak mandi, cukuplah sekadar merendam kaki di Taman Terapi. Di sini juga terdapat laluan refleksologi dalam air panas...dan kau boleh berjalan di dalamnya untuk merasai sedikit kesakitan di tapak kaki tapi kesannya boleh melegakan urat saraf di seluruh badan. Cubalah!


 Amaran: Mengikut petua orang lama; lelaki tak elok mandi air panas selalu...boleh rosak benih nanti, tak berzuriat pulak korang. Dan aku tak nak bertanggungjawab kalau 'telur' korang jadi telur setengah masak pulak nanti... haha!

No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen... terima kasih.

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...