23 July, 2006

Makan Angin: Cameron Highlands

Ada modal sikit bolehlah pergi makan angin. Selepas berbincang laki bini, Cameron Highlands jadi pilihan. Pergi ikut Tapah. Nasib baik tak langgar lori sayur. Gila betul diorang bawa lori, jalan selekoh sempit selamba je bawa laju sampai makan jalan orang. Menginap 2 malam kat Hotel Jasmine, Brinchang.

Lokasi yg dituju: Lata Iskandar – Butterfly Garden – Strawberry Farm – Cactus Valley – kebun sayur & bunga – ladang teh Boh Sungei Palas – Robinson Waterfalls. Seronok betul nampaknya si Aiman. Malas nak cerita banyak, tengok gambar je lah.







Apa yg kami beli: Hanya T-Shirt sorang satu, seikat besar bunga segar dilelong dgn harga RM10, teh boh pelbagai perisa, 2-3 pek strawberi, mini kaktus 7 pasu RM10 & sedikit sayur. Apa sangatlah nak dishoppingkan kat sini. Lagipun tujuan utama kami ke sini nak makan angin je.

16 July, 2006

Rabbit Park, Bukit Tinggi Resort

Orang kampung suruh balik...durian dah mula gugur. Serta merta teringat lagu Os...”oh kome, deroyan udah luruh...blablabla..”. Dalam perjalanan balik kampung di Pahang, tergerak hati nak singgah Bukit Tinggi Resort. Selama ni ondeway balik kampung setakat lalu je tak peduli pun apa ada kat atas tu. Kita survey tengok...

Perjalanan naik makan masa antara 20-30 minit (tahap kelajuan kereta buruk aku tu la) melalui jalan bengkang bengkok dan agak sempit. Antara yg menarik kat sini seperti Rabbit Park, Colmar Tropicale (bandar ala-Perancis), Japanese Garden & Botanical Garden. Bayaran masuk ke semua tempat tu RM 16 (dewasa) & RM 8 (kanak2).

Suhu kat sini suam-suam sejuk (maksudnya taklah sejuk sangat). Apapun kami cuma sempat singgah Rabbit Park aje. Bayar RM 2 shj satu kepala. Dah puas main dgn arnab, terus balik kampung dgn satu misi: nak melantak durian puas2. Hohoho!


pintu masuk Rabbit Park 

arnab yg jinak & manja

apahal sampai terkangkang ni Aiman?

Ini bukan kuda...ini keldai la


Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...