21 December, 2006

Mengumumkan ketibaan Aliff Najmuddin

8.00 malam tadi, bini aku mengadu sakit perut. Sakit perut biasa je kot. Pergi klinik dekat rumah je, doktor pun buat pemeriksaan biasa lepas tu bagi ubat sakit perut.

12.00 am; bini aku rasa sakit makin kerap, kekerapan setiap 5 minit. Bila tengok ada keluar darah sikit, terus bawa ke Hospital Sg Buloh. Kelam kabut punya pasal, aku angkut sekali anak sulung aku si Aiman yg tengah syok tidur. Sampai hospital, rupanya pintu rahim dah terbuka 8 cm. Membebel nurse tu kat aku pasal lambat hantar ke hospital. Terus kena masuk bilik bersalin. Aku nak masuk tengok & temankan bini aku tak dibenarkan pulak sebab ada Aiman. Aku terpaksa hantar Aiman balik dulu, tinggalkan kat taska, biar dia tidur kat sana. Lepas tu pergi hospital balik nak tengok baby keluar, tapi tak sempat.....

2.12 am; baby yg kami dah rancang utk diberi nama Aliff Najmuddin selamat dilahirkan secara normal, seberat 3.0 kg. Alhamdulillah kedua-dua ibu & anak sihat dan selamat, walaupun tarikh jangkaan sebenarnya awal Januari tahun depan. Mungkin sebab ibunya banyak sangat berjalan naik bukit turun bukit masa pergi Bukit Tinggi baru-baru ni, tu yg tak sabar-sabar nak keluar tu...agaknyalah.

7.00 am; balik rumah tanam uri. Lepas tu pergi hospital balik hantar barang keperluan. Tapi bini aku kata petang ni dah boleh keluar. Balik rumah tidur sekejap. Penat tak tidur sejak malam tadi dan penat juga berulang alik dari rumah ke hospital sejauh kira-kira 15 km sehala. Tapi aku sedar kepenatan tu tak seberapa kalau nak dibandingkan kesakitan bini aku bertarung nyawa melahirkan zuriat aku, apalah sangat kan?

 dah boleh panggil abang long lah si aiman ni...


3.00 pm; pergi pejabat pulak ambik guarantee letter (GL), kemudian ke hospital semula untuk bawa balik baby & ibunya. Pejam celik pejam celik dah dua orang anak aku, dua-dua hero pulak tu. Masih ada rasa macam tak percaya dah ada anak (yg dirasai semasa kelahiran anak pertama dulu).
 
Cukup dulu setakat ni, lain kali sambung cerita.

No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...