16 July, 2006

Rabbit Park, Bukit Tinggi Resort

Orang kampung suruh balik...durian dah mula gugur. Serta merta teringat lagu Os...”oh kome, deroyan udah luruh...blablabla..”. Dalam perjalanan balik kampung di Pahang, tergerak hati nak singgah Bukit Tinggi Resort. Selama ni ondeway balik kampung setakat lalu je tak peduli pun apa ada kat atas tu. Kita survey tengok...

Perjalanan naik makan masa antara 20-30 minit (tahap kelajuan kereta buruk aku tu la) melalui jalan bengkang bengkok dan agak sempit. Antara yg menarik kat sini seperti Rabbit Park, Colmar Tropicale (bandar ala-Perancis), Japanese Garden & Botanical Garden. Bayaran masuk ke semua tempat tu RM 16 (dewasa) & RM 8 (kanak2).

Suhu kat sini suam-suam sejuk (maksudnya taklah sejuk sangat). Apapun kami cuma sempat singgah Rabbit Park aje. Bayar RM 2 shj satu kepala. Dah puas main dgn arnab, terus balik kampung dgn satu misi: nak melantak durian puas2. Hohoho!


pintu masuk Rabbit Park 

arnab yg jinak & manja

apahal sampai terkangkang ni Aiman?

Ini bukan kuda...ini keldai la


No comments :

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen...
tapi jika komen menggunakan 'Tanpa Nama @ Anonymous'... silalah letak nama samaran sekurang-kurangnya di akhir komen... tidaklah tertanya-tanya siapa gerangannya si tukang komen...

Terima kasih sudi singgah. Ini blog peribadi... sekadar mencatat pengalaman peribadi. Maka segala pendapat/pandangan dalam blog ini adalah pendapat/pandangan peribadi, tiada kena mengena dengan pihak lain kecuali aku nyatakan namanya. Pendapat/pandangan ini tidak semestinya benar, tapi tidak semestinya pula tidak benar.

Kalau ada info dalam blog ini yang bermanfaat kepada orang lain, baguslah...alhamdulillah. Kalau rasa tak berfaedah, diam-diam sudah dan jangan buang masa sila tinggalkan blog ini.

Aku juga tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian/ kesusahan/kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam blog ini. Semua dah besar pandai-pandailah menilai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...